Er zijn diverse soorten oplegmatrassen. Welke matrastopper bij u past, hangt af van uw persoonlijke wensen en uw huidige situatie. Hieronder geven we in kort weer uit welke materialen u kunt kiezen.

Inhoudsopgave

Polyether toppers

Een polyether oplegmatras is het goedkoopste topmatras die er op dit moment te verkrijgen is. Het gebruik van een polyether matras is vooral geschikt om bijvoorbeeld van twee matrassen 1 matras te maken of om een vervelende gleuf tussen twee matrassen weg te werken. Verwacht van een polyether oplegmatras geen wonderen: het grondstofmateriaal geeft geen bijzondere toevoeging aan uw huidige ligcomfort.

Een polyether oplegmatras heeft een beperkt aantal voordelen:

Aan een polyether oplegmatras kleven veel nadelen:

Koudschuim toppers

Koudschuim zal een toevoeging bieden aan uw huidige slaapcomfort. Een Koudschuim topdekmatras is duurzaam, veerkrachtig en geeft een lekker lig- en slaapcomfort. Een topdekmatras van koudschuim zal dus niet alleen eenvoudig van twee enkele matrassen 1groot matras maken, ook kunt u van uw (te) harde matras weer een lekker en comfortabel zacht matras maken.

Een koudschuim topdekmatras heeft de volgende voordelen:

Een koudschuim topdekmatras heeft ook een aantal nadelen:

Pantera koudschuim toppers

Pantera® koudschuim behoort tot het topsegment onder de koudschuim soorten. Aan een Pantera® koudschuim topper zitten dan ook een hoop voordelen:

Een Pantera® koudschuim topdekmatras heeft ook een aantal nadelen:

soorten oplegmatrassen

Traagschuim toppers

Een traagschuim oplegmatras is een oplegmatras gemaakt van NASA Visco schuim, ook wel bekend als traagschuim of memory-foam. Het belangrijkste kenmerk van NASA traagschuim is dat het reageert op lichaamswarmte. Doordat het reageert op uw lichaamswarmte en de druk van uw lichaam, gaat het materiaal zich naar de contouren van uw lichaam vormen.

Een minpunt van het NASA traagschuim is dat het materiaal minder goed ventileert doordat het een gesloten celstructuur heeft en dat het snel wat zweterig en warm kan aanvoelen.

We hebben alle voordelen van een traagschuim topdekmatras voor u op een rijtje gezet:

Een traagschuim oplegmatras heeft ook een aantal nadelen:

Latex toppers

Latex toppers staan bekend om het weelderige ligcomfort. Een oplegmatras van latex ligt comfortabel en zorgt ervoor dat het comfort van uw huidige matras prettiger wordt. Latex is een natuurproduct (rubber uit rubberbomen) en kenmerkt zich door de soepelheid en hoge veerkracht.

Een latex topdekmatras heeft de volgende voordelen:

Aan een latex oplegmatras heeft ook een aantal nadelen:

Talalay latex toppers

Daar waar ‘traditioneel’ latex niet supergoed ventileert, heeft Talalay Latex een optimale / zeer goede ventilatie. Talalay Latex heeft namelijk een open celstructuur waardoor het goed ventileert. Daarnaast overtreft Talalay alle andere materialen in veerkracht, duurzaamheid en ligcomfort. Dit zijn de beste topmatrassen die er op dit moment te verkrijgen zijn.

Een Talalay latex topdekmatras heeft veel voordelen:

Een Talalay® latex topdekmatras heeft ook een aantal nadelen: