Wat kost een oplegmatras?

Wat kost een (goed) oplegmatras?

De prijs van een oplegmatras is afhankelijk van de vulling, de afwerking, de afmeting en de matrashoes. Oplegmatrassen zijn verkrijgbaar in onderstaande materialen (klik op het materiaal om daar meer over te lezen).

  • oplegmatras van polyether
  • oplegmatras van koudschuim
  • oplegmatras van traagschuim
  • oplegmatras van latex
  • oplegmatras van Talalay Latex

Polyether dekmatrassen

Polyether oplegmatrassen zijn de meest goedkope dekmatrassen, deze zijn al verkrijgbaar vanaf 70 euro (voor een afmeting 70X200 cm). Deze oplegmatrassen worden veel gebruikt in boten, caravans of campers. Polyether schuim is iets minder goed geschikt voor dagelijks gebruik doordat polyether over het algemeen iets minder comfort, ventilatie en ondersteuning biedt dan andere schuimmatrassen.

Koudschuim dekmatrassen

Koudschuim oplegmatrassen zijn over het algemeen een betere keuze. Een matras van koudschuim zal nooit kuilvorming gaan vertonen, in tegenstelling tot polyether. Daarnaast geven matrassen van koudschuim een beter ligcomfort en hebben ze een langere levensduur.

Een koudschuim oplegmatras scoort op alle kwaliteitsaspecten beter dan een topdekmatras van polyether. De prijs van een oplegmatras van koudschuim ligt iets hoger dan die van een polyether matras, maar u heeft dan wel een matras die én langer meegaat én comfortabeler ligt.

Een koudschuim oplegmatras is al verkrijgbaar vanaf € 85,- (voor een afmeting 70X200 cm)

Traagschuim dekmatrassen

Taagschuim kent veel verschillende benamingen. Het kan zijn dat u het kent onder de naam NASA schuim, NASA Visco, Visco elastisch schuim of als memory-foam. Hoe we het ook noemen, traagschuim reageert op (lichaams)warmte. Door uw lichaamswarmte vervormt het schuim zich en zal het zich vormen naar de contouren van uw lichaam waardoor uw lichaam op de juiste manier ondersteunt wordt.

Een nadeel van traagschuim kan zijn dat het niet goed ventileert en snel zweterig/klam of te warm aan kan voelen.

De prijs van een traagschuim matras ligt iets hoger dan die van een hoogwaardig koudschuim matras, een traagschuim topper is al verkrijgbaar vanaf € 125,- (voor een afmeting 70X200 cm)

Latex dekmatrassen

Een oplegmatras van latex is duurzaam en veerkrachtig. Latex is ideaal om een heerlijk zacht ligcomfort te creëren.

Een oplegmatras van latex is al verkrijgbaar vanaf  € 145,- (voor een afmeting 70X200 cm)

Talalay latex dekmatrassen

Talalay Latex dekmatrassen zijn de oplegmatrassen met het hoogste prijskaartje in dit rijtje, maar u krijgt er dan wel een superproduct voor terug. Talalay Latex heeft het hoogste ligcomfort, ventileert supergoed en is zeer veerkrachtig en duurzaam. Daarnaast heeft het een optimale vochtregulatie waardoor uw lichaamswarmte en -vocht goed afgevoerd wordt.

Een origineel Talalay latex oplegmatras is verkrijgbaar vanaf  € 425,- (voor een afmeting 70X200 cm)